- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак хоће да помогне Кирјосу: Нисам му био омиљени тип, али ме је подржао

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Док се на турниру у Аделејду припрема за Аустралијан опен Новак Ђоковић преговара са Ником Кирјосом око заједничког тренинга пред први Гренд слем у сезони. До прошле године Кирјос је био један од главних Новакових критичара, али га је подржао током драме у Аустралији после чега су двојица тенисера у далеко бољим односима.
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, вратио се у Аустралију после 12 месеци од драме коју је доживео у тој земљи. Дочекао га је велики број навијача, а има подршку ид колега међу којима је Ник Кирјос који се са турнира у Аделејду повукао због повреде скочног зглоба.
Аустралијанац ће играти на првом Гренд слему у сезони, али како неће играти ниједан турнир пре тога потребно му је више тренинга како би се припремио за Аустралијан опен, а у томе жели да му помогне Новак.
Српски ас има идеју да он и Ник одиграју тренинг меч, а о томе тренутно преговарају са организаторима Гренд слема.
„Разговарамо са Аустралијан опеном да урадимо нешто за недељу дана пре почетка турнира. Да, ћаскао сам са Ником, волео бих да играм са њим, и он је прихватио, али жели краће сетове. Видећемо да ли ће то успети“, открио је Ђоковић.
Новак се осврнуо са турбулентан однос са Кирјосем и истакао да му раније ни био један од омиљених колега. Међутим, српски ас наглашава да је Аустралијанац храбро стао уз њега када прошле године у Мелбурну доживео велику неправду и када је на крају депортован из земље.

„Нисам му био омиљен тип, хајде да то тако кажемо, дуги низ година. Али он је био један од ретких који је стајао уз мене прошле године и ја то поштујем и ценим. У тим тренуцима се заправо види ко вас заиста подржава и ко је уз вас, а ко прати, претпостављам, ток друштва и притиске које медији врше на вас. Давао ми је безрезервну подршку у тренуцима када сам био много оспораван, и њега као Аустралијанца, то сам много поштовао. Од тада се наш однос променио на боље“, рекао је Новак.

Ђоковић и Кирјос одиграли су три међусобна дуела, а Аустралијанац води са две победе. Међутим, у последњем мечу у финалу Вимблдона славио је српски тенисер.
Гост емисије Миљанов корнер био је министар спорта Зоран Гајић.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СПОРТ
Надал проживљава највећу ноћну мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала