- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија прогласила примирје за Божић

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин наложио је министру одбране Сергеју Шојгуу да уведе режим прекида ватре на линији раздвајања у Украјини од подне 6. јануара до поноћи 7. јануара, саопштио је Кремљ.
„Узимајући у обзир обраћање његове светости патријарха Кирила, поручујем министру одбране Руске Федерације да уведе режим прекида ватре на целој линији раздвајања у Украјини од 12.00 6. јануара до 24.00 7. јануара“, стоји у саопштењу.
Путин је такође позвао украјинску страну да прогласи прекид ватре како би се верницима омогућило да присуствују богослужењима на Бадње вече и на Божић.
Министарство одбране Русије саопштило је да је Сергеј Шојгу већ издао наређење да се уведе примирје на линији раздвајања.
"У складу са налогом председника Русије, министар одбране је издао наређење војсци да се на 36 сати, од 12.00 6. јануара до 24.00 7. јануара уведе режим прекида ватре на целој линији раздвајања у Украјини", саопштило је Министарство одбране Русије.
Раније је патријарх московски и целе Русије Кирил позвао на божићно примирје.
„Ја, Кирил, патријарх московски и целе Русије, обраћам се свим странама увученим у међусобни сукоб апелујући на обуставу ватре и успостављање божићног примирја од 12 часова 6. јануара до 24 часа 7. јануара, како би православни народ могао да присуствује служби на Бадњи дан и на дан Христовог рођења“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала