- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Белорусију наставља да стиже руско војно особље, наоружање, војна и специјална техника

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРуски ловац Су-30СМ
Руски ловац Су-30СМ - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Минск и Москва настављају да у оквиру војне безбедности повећавају регионалну војну групу на територији Белорусије, саопштила је прес служба Министарства одбране републике.
У саопштењу се додаје да се процес одвија по фазама и да у Белорусију настављају да стижу војно особље, наоружање, војна и специјална опрема Оружаних снага Русије.
Министарство такође истиче да су са јединицама које стижу у Белорусију, планиране даље активности на плану борбене координације на полигонима у републици.

„Поред тога, у циљу повећања нивоа борбене обучености ваздухопловних јединица Оружаних снага Русије и Белорусије, које су део ваздухопловне компоненте РГВ(С), планирано је одржавање заједничке летно-тактичке вежбе“, наглашава се у саопштењу.

Према информацијама белоруског Министарства, са руске стране у овом догађају учествоваће војна формација Ваздушно-космичких снага.
У Министарству су подсетили да је заједничка обука белоруских и руских јединица регионалне војне групе комплексног карактера и обухвата не само борбену компоненту, већ и све системе за подршку.
Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је раније да су се Минск и Москва због заоштравања ситуације на западним границама Савезне државе договорили о распоређивању регионалне војне групе две земље.
Руско-белоруске војне вежбе Запад 2017 - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
Белорусија о задацима Регионалне јединице Минска и Москве: Искључиви циљ је одбрана граница
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала