- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Вашингтон пост“: САД неће слати тенкове „Абрамс“ Украјини због честих кварова

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEАмерички тенк М1А2 „абрамс“ је усавршена верзија тенка М1А1. Модернизација је урађена првенствено у електроници и оклопу
Амерички тенк М1А2 „абрамс“ је усавршена верзија тенка М1А1. Модернизација је урађена првенствено у електроници и оклопу - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Администрација Сједињених Америчких Држава искључује могућност да се Украјини пошаљу тенкови „Абрамс“ због велике количине горива које троше и честих кваров, пише амерички лист „Вашингтон пост“.
Према подацима листа, тенк „Абрамс“ је опремљен турбо мотором, има резервоар од 55 тона, брзо троши гориво, подложан је кваровима и за одржавање су потребни квалификовани људи.
Према речима америчког председника Џозефа Бајдена уместо тенкова „Абрамс“, САД разматрају могућност да се Украјини испоруче борбена пешадијска возила „Бредли“.
Украјински председник Владимир Зеленски је 21. децембра на позив америчког председника Џозефа Бајдена неколико сати провео у Вашингтону, где се састао са америчким председником, руководством Конгреса где је и излагао. Током његове посете је објавено да је Америка издвојила нов пакет војне помоћи у вредности од 1,85 милијарди долара. У њега су, по први пут, укључени и америчких системи противваздухопловне одбране „Патриот“.
Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да ће Русија моћи да уништи ПВО системе „Патриот“ у случају да их Вашингтон испоручи Кијеву. Такође је приметио да је „Патриот“ прилично стар систем и да не ради као руски С-300. Он је додао да ће се за ове системе наћи „противотров“.
Амерички ПРО систем Патриот размештен у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Специјална операција у Украјини
Украјински министар: Почеле су припреме за испоруку "патриота" Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала