- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Ако се донесе одлука о заплени руске имовине, Москва има право на исти одговор

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Уколико се донесе одлука о заплени руске имовине, Москва има право да предузме аналогне кораке против држава које су донеле такву одлуку, изјавио је председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Немачка влада данас је одлучила да проблеме које су стварали њихови претходници пребаци на нашу земљу... У том циљу планирају да заплене руску имовину како би обновили Украјину... Чим се донесе таква одлука, ми ћемо имати право на аналогна дејства у односу на имовину Немачке и других држава“, написао је Володин на свом Телеграму.
Он је напоменуо да ће морати да плате Немачка или Француска, пошто „Вашингтон у таквим ситуацијама пере руке“, а „од балтичких земаља и низа других европских држава нема шта да се узме – оне могу само да обезбеде информациони шум“.
Осим тога, бивши лидери ових држава – Ангела Меркел и Франсоа Оланд – су „ликови који, саботирајући Минске споразуме, у схватању светске заједнице постају виновници сукоба у Украјини“.
Истовремено је у наше време почео живот у другој реалности, не само у складу са Повељом УН, већ и на основу преседана, приметио је Володин.
„С тим у вези, исправно је подсетити на ситуацију са признавањем независности Косова... Сједињене Америчке Државе, Немачка, Француска и друге државе које су донеле ову одлуку немају другог избора осим да се сложе са правом Јужне Осетије, Абхазије, Крима, Доњецке и Луганске Народне Републике, као и Херсонске и Запорошке области на самоопредељење... Нема изборних одлука, правила за све треба да буду иста“, истакао је политичар.
Аналогни кораци биће предузети и у вези са запленом финансијских средстава и имовине, напоменуо је он.
„Ово ће покренути процес када ће све државе почети да игноришу међународно право, по сопственом нахођењу узимају оно што сматрају потребним... Немачко руководство треба из историје сопствене земље да запамти како су се завршавали покушаји задирања у туђе“, подсетио је Володин.
Раније је агенција Блумберг писала, позивајући се на информисане изворе, да је Немачка спремна да искористи замрзнуту руску имовину за обнову Украјине, ако то исто ураде савезници и буде могуће решење правних питања.
Бонус видео:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала