- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амбасадор: Вашингтон жели да ратује против Русије до последњег Украјинца

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Сједињене Државе не желе политичко решење ситуације у Украјини и настављају Кијев да снабдевају наоружањем, подстичући украјинске радикалне снаге на нове страшне поступке, оценио је амбасадор Русије у Америци Анатолиј Антонов.
„Својим понашањем америчка администрација само подстиче украјинске радикалне снаге на нове ужасне поступке“, рекао је амбасадор и додао да са сваком новом испоруком војне помоћи из САД те снаге осећају све већу некажњивост.
Са посебним цинизмом настављају да убијају цивиле у Донбасу, Запорошкој и Херсонској области, додао је Антонов истичући да нико не треба да сумња ко сноси одговорност за одуговлачење сукоба.
Он је подсетио и на реакцију америчког председника Џозефа Бајдена на одлуку Русије да прогласи 36-часовно божићно примирје што је Кијев касније одбио.
"Одбијам да реагујем на било шта што Путин каже.... Мислим да жели само да удахне мало ваздуха", рекао је јуче Бајден.

„Сви поступци администрације директно указују на одсуство намере да се ситуација реши политичким путем. Чак и режим прекида ватре који смо сами прогласили на Божић овде називају ‘покушајем да се направи предах‘. Све то значи да Вашингтон има намеру да се бори против нас 'до последњег Украјинца' а да их судбина народа Украјине уопште не узнемирава“, истакао је Антонов.

Најављну предају оклопних возила „бредли“ Украјини Антонов тумачи као потврду тога да у САД нису ни имали намеру да узму у обзир позиве руске стране да размотре последице таквог њиховог опасног понашања.

„Читавом свету треба да буде очигледно да САД од 2014. године воде прави 'прокси рат' подржавајући нацистичке злочинце у Кијеву. Ни о каквом 'одбрамбеном карактеру' испорука оружја не може бити говора“, рекао је руски амбасадор.

Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
РУСИЈА
Може ли Запад да прихвати пораз у Украјини: Шта чека свет у 2023.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала