- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Нико не може спречити обележавање Дана Републике Српске

© Фото: Скриншот/RTS Oko - Zvanični kanalМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да нико не може да спречи да Република Српска обележи свој 31. рођендан и нагласио да би одустајање од 9. јануара значило поништавање историје.
"Без обзира на све светске мешетаре и оне који су тражили да се од тога одустане, наши су људи остали упорни и ми то морамо да поштујемо", рекао је.
Подсетио је да је 9. јануара 1992. године донесена одлука о формирању Српске Републике БиХ која је неколико месеци касније добила назив Република Српска.
"Донесен је и Устав 28. фебруара, а све се десило пре иједног опаљеног метка на простору БиХ, што значи да је Република Српска створена у миру и у миру и обележава свој дан", рекао је Додик и додао да то шта, како каже, разни администратори и мешетари о томе мисле, је њихов проблем.
Председник је поручио да се тај дан не може померити.
"Ако би био померен само на следећи дан, тиме би била поништена историја, а ми немамо намеру да то чинимо", рекао је Додик.
Истакао је да је циљ дефилеа у Источном Сарајеву окупљање грађана тога краја, а не изазивање било кога у Сарајеву.
"Те морбидне идеје о томе да ће они спречити аутобусе говори о њима, а не о нама. Очигледно да је неко под утицајем странаца рекао да нема тих барикада", навео је Додик и истакао да је била непотребна најава протеста поводом Дана Републике у Кантону Сарајево, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала