Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Спутњик сазнаје: Пуцњава на КиМ – рањено двоје српске деце док су ишли у бадњаке

© Фото : Канцеларија за КиМГрафит ОВК у Штрпцу
Графит ОВК у Штрпцу - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
Пратите нас
Двојица српских дечака рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац. Према нашим сазнањима, деца су пребачена у Грачаницу.
Два дечака српске националности из села Готовуша у Општини Штрпце на Косову и Метохији рањена су у раме и шаку кад су на њих запуцали Албанци који су се нашли у пролазу док су се дечаци враћали из сече бадњака.
Обпјица су тренутно на операцији у Kлиничко-болничкпм центру у Грачаници и нису животно угрожени. Полиција се налази на лицу места, као и председник општине Далибор Јефтић.

Огласила се Канцеларија за Косово и Метохију

Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су без икаквог повода, из возила у покрету пуцао рафалном паљбом локални Албанац, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.
„Реч је очигледном покушају убиства недужне српске деце која су засметала само зато што су носила бадњак и тиме јасно показала да су Срби. Иако је више очевидаца видело регистрацију возила из ког је пуцано, локална полиција је возило пустила. Овакав напад директна је последица антисрпске политике Аљбина Kуртија који својим понашањем и потезима охрабрује све оне који желе српску крв, чак и на Божић. Захтевамо хитну и одлучну реакцију међународне заједнице, а Kанцеларија за Kосово и Метохију ће породицама и повређенима пружити сву неопходну помоћ“, наводе из Канцеларије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала