- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русу досадило да губи – „Надам се да Новак неће бити на мојој страни жреба на Аустралијан опену“

© AP Photo / John MinchilloДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев каже да је у доброј форми упркос поразу од Новака Ђоковића у два сета (6:3, 6:4) у полуфиналу турнира у Аделејду.
Ђоковић је против Медведева ове суботе забележио четврту победу у низу, а укупно у међусобном скору Србин води са 9:4. Упркос свему, Руса не напушта оптимизам.

„Изгубио сам од вероватно најбољег на свету у овом тренутку, освојио је четири-пет турнира у низу. Мало сам разочаран, али позитиван, осећао сам се сјајно, што је позитивно пред Аустралијан опен. Надам се да Новак неће бити на мојој страни жреба у Мелбурну. Чак и да буде, даћу све од себе да будем бољи“, рекао је Медведев.

Руски тенисер је свестан да мора да одгира меч живота да би победио Ђоковића.
„Једноставно морам да будем бољи, то је то. То сам успео на УС опену, после пораза на Аустралијанн опену (2021), када сам био у великој серији победа, а од њега сам лако изгубио. Некада је незаустављив, мораш да одиграш меч живота како би га победио.“
Медведев је истакао да му је мало криво што је сада играо баш против Новака.
„Прошле године нисам имао много победа над топ 10 играчима, а мислим да сам данас могао да забележим једну такву победу да нисам играо баш против Ђоковића. Новак је другачија лига, 21 гренд слем титула, то је све што треба да кажемо. Морам да будем позитиван јер долази први слем.“
Kарлос Алкарас због повреде неће моћи да игра на Аустралијан опену.
„Штета, он је један од најбољих на свету. Играли смо једном, али он није био на нивоу на којем је сада, и то не треба ни рачунати. Волео бих да играм против њега, осећам да сам у доброј форми. Штета што не игра, било би забавно гледати га после прве слем титуле“, закључио је руски тенисер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
СПОРТ
Аустралијанци честитали Новаку Божић на српском: „Хвала што сте дошли да прославимо заједно“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
СПОРТ
Нолетова повреда која брине пред Аустралијан опен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала