- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли Србији вреди да јури „шкотски сценарио“?

© AP Photo / Emrah GurelЛига шампиона
Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Српски фудбал ће следеће сезоне имати два представника у Лиги шампиона. Првак ће директно у групну фазу, док ће другопласирани кроз лигашку стазу тражити пласман у друштво најбољих кроз квалификације.
Дакле, могло би лако да се деси да, уз мало среће, имамо и два клуба међу 32 најбољих у Европи, али и да они обоје доживе фијаско у групној фази. Дебакл, као што су управо доживели Шкоти.
Наиме, после много година, Шкотска је имала два представника у елитном такмичењу, вечите ривале из Глазгова, Селтик и Ренџерс, који су се прописно обрукали у друштву најбољих.
На 12 утакмица освојили су само два бода и то оба „зелено-бели“, док је Ренџерс са нулом обезбедио епитет најгорег тима у Лиги шампиона ове сезоне, надмашивши тако Динамо из Загреба.
Овај „шкотски сценарио“ свакако је јасна опомена београдским ривалима да би морали да се озбиљније појачају до следећег лета, ако мисле да буду конкурентни у друштву најбољих.
Посебно, Црвена звезда, која више није конкурентна ни у другом по јачини такмичењу, Лиги Европе, из које је недавно испала као последњепласирана екипа у групи.
Дејан Недић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Њега не треба представљати: Дејан Недић открива за Спутњик – коме би дао црвени картон /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала