- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доста је „брљао“ – „Месијев судија“ иде у пензију на крају сезоне

© AFP 2023 / ODD ANDERSENМатеу Лахос, Лионел Меси
Матеу Лахос, Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Антонио Матеу Лахоз, чувени шпански судија, имао је прилично контроверзних одлука у претходном периоду, а сада стиже вест о томе да ће завршити судијску каријеру на крају сезоне.
Шпанац је добио надимак „Месијев судија“ када на мечу четвртфинала Светског првенства у Катару између Аргентине и Холандије није свирао намерно играње руком Аргентинца, после чега је и завршио учешће на Мундијалу, иако се причало да би чак могао да суди и финале.
Познати судија је изазвао много бурних реакција јер је у четвртфиналу показао рекордних 17 жутих картона, а са истом праксом наставио је у Шпанији.
Лахоз ће се наиме на крају сезоне повући и завршити судијску каријеру у 45. години, а његовој одлуци претходило је обавештење Фудбалског савеза Шпаније у коме се наводи да неће бити делегиран ни за једну утакмицу Примере овог викенда.
Шпански арбитар је у 15. колу, прошлог викенда, такође изгубио конце на дербију Барселона - Еспањол јер је од 73. минута, када је досудио пенал за госте, показао чак 14 картона, од чега 11 жутих и три црвена.
Средином недеље Лахоз је судио и дуел Севиље и Лагостере у Купу краља. Ту, срећом, није поделио ниједан жути картон, али је искључио тренера Севиље Хорхеа Сампаолија после само 15 минута игре.
Све то је, пишу шпански медији, утицало да чувени судија донесе одлуку о пензионисању.
Дејан Недић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СПОРТ
Њега не треба представљати: Дејан Недић открива за Спутњик – коме би дао црвени картон /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала