- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин честитао Божић

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПутин честитао Божић
Путин честитао Божић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Божић свим православним хришћанима, свим грађанима Русије.
„Овај светли празник омиљен свима надахњује људе на добра дела и амбиције, служи као потврда непролазних духовних вредности и моралних оријентира у друштву, као што су милосрђе, саосећање, доброта и правда. Са великим задовољством истичем огроман креативни допринос Руске православне цркве и других хришћанских конфесија у Русији у успостављању јединства друштва, очувању нашег историјског сећања, васпитавању младих, јачању породице“, наводи се у Путиновој честитки.
Како је саопштио Кремљ, у поруци се указује и на то да црквене организације имају за приоритет подршку међунационалног и међуверског мира и јединства у Русији, брину се о онима којима је помоћ потребна, пружају подршку руским војницима који учествују у специјалној операцији.
„Такав велики, многострани, истински подвижнички рад заслужује искрено поштовање. Православним хришћанима који славе Божић желим здравље, успех и све најбоље“, поручио је руски председник.
На дан рођења Христовог, руски председник Владимир Путин присуствовао је богослужењу у Благовештенској саборној цркви у Московском Кремљу.
Председник Русије Владимир Путин током богојављенског купања - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Путин дочекао Божић у храму у Кремљу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала