- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Телеком Србија се шири на тржиште САД и Немачке

Телеком Србија - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Телеком Србија ће у мају проширити своју мрежу на немачко тржиште, крајем године и на америчко, а планира и да изађе на европску берзу са корпоративним обвезницама, као и да на светском нивоу промовише своју продукцију филмова и серија, каже генерални директор компаније Владимир Лучић.
Директор Телекома Србија рекао је да је 2023. година када та компанија треба да се добро позиционира у светској утакмици.
Он је најавио да ће Телеком своју мрежу у мају проширити на немачко тржиште и подсетио да је тај пројекат планиран да се реализује раније, али да је због ситуације са пандемијом одложен за 2023.
Такође, додао је да је план да Телеком прошири мобилну мрежу и на САД до краја године или најкасније почетком 2024, као и да понуди своје услуге и производе турском тржишту.
Лучић је истакао како је веома важно што се Телеком Србије у току прошле године проширио, као мобилни оператер, на још две земље - Швајцарску и Северну Македонију.
Лучић је рекао да компанија очекује у предстојећем периоду велику експанзију када су у питању дигитални сервиси и мултимедијални садржај.
„Осим тога што ћемо се позиционирати у земљама где има наше дијаспоре и где ће се наш садржај и дигитални сервиси продавати дијаспори читавог простора бивше Југославије, хоћемо да дођемо и до других корисника“, истиче Лучић.
Директор Телекома Србија у интервјуу за Танјуг најавио је да ће компанија изаћи на европску берзу у априлу или мају.
© Tanjug / RADE PRELIĆВладимир Лучић, директор Телекома Србија
Владимир Лучић, директор Телекома Србија - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Владимир Лучић, директор Телекома Србија
Лучић је истакао да је Телеком током 2022. године остварио рекордне резултате без обзира на геополитичку ситуацију у Европи, као и да очекује да ће са тим трендом наставити и у 2023.
„Приход Телекома Србија је у 2022. у Србији порастао за више од 10 одсто и то највише захваљујући расту броја корисника интернета и телевизије“, навео је Лучић.
Такође, рекао је и да је број корисника интернета и телевизије у 2022. години порастао за око 100.000, и да број корисника телевизије само у Србији прелази цифру од 1,2 милиона корисника.
Лучић је казао да је компанија и када је у питању мобилна мрежа повећала приход за 10 одсто, те да је компанија за 100 милиона евра више приходовала у односу на 2021. годину.
Нагласио је да ће приход Телекома, када се сумирају сви резултати 2022. године, бити већи од 1,5 милијарде евра, док ће приход само у Србији бити већи од милијарду евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала