- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одликовао Путина

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик и Владимир Путин
Милорад Додик и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је председника Руске Федерације Владимира Путина Орденом Републике Српске на огрлици.
„Путин је заслужан за развијање и учвршћивање сарадње и политичких и пријатељских односа Републике Српске и Русије. Има заслуга на пољу јавних делатности којима се доприноси свеукупном и обостраном политичком економском друштвеном и привредном расту и развоју“, рекао је Додик у Бањалуци на свечаности доделе одликовања.
Орден ће бити уручен накнадно, приликом првог сусрета Додика и Путина.
Додик је захвалио председнику Руске Федерације Владимиру Путину, као поузданом ослонцу Републике Српске.
„Захваљујући позицији Владимира Путина и снази Руске Федерације, глас и став Републике Српске чује се и уважава и њена позиција је очувана под налетом међународног интервенционизма“, поручио је Додик.
Председник Републике Српске је Орденом Републике Српске на ленти одликовао, између осталих, и патријарха српског Порфирија.
Додик је истакао да је поносан што у име Српске додељује ордење и одаје признања на церемонији поводом 9. јануара, која је посвећена пријатељима Републике који јој пружају подршку и љубав.
„Човек је снажан колико има пријатеља, тако се мери и држава по својим пријатељима који су увек уз вас, поштују вас и спремни су да помогну. Српска се захваљује својим пријатељима који је поштују и уважавају“, рекао је Додик.
Председник Српске уручио је одликовања заслужним грађанима и институцијама поводом Дана Републике Српске, објавила је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала