- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кадиров објашњава: Америчке милијарде слабо стижу до украјинских ровова - то је шема за прање новца

© AP Photo / Evan VucciАмерички ПРО систем "Патриот" размештен у Пољској
Амерички ПРО систем Патриот размештен у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Финансијска помоћ коју Украјини пружају западне државе представља још једну шему за прање новца – до ровова неће стићи више од 15 одсто од укупне суме“, написао је чеченски лидер Рамзан Кадиров на свом телеграм каналу.
„Видим да су неки забринути због стране помоћи Украјини. Не брините! То је шема за прање новца. Званичници са Запада и Украјине ће опљачкати ова средства и до ровова ће стићи највише 15 одсто од укупне помоћи“, рекао је шеф региона.
Према његовим речима, данас се више треба бринути о томе што се сукоби воде на територији Русије, посебно у недавно припојеним регионима.
„То су наши региони који су желели да уђу у састав наше државе како би заштитили становништво од сатанистичких акција украјинских и НАТО националиста. Дакле, не би требало да буде преговора. Треба гађати јазбину сатаниста у центру Кијева! Треба гађати главног заштитника и агитатора ове подле идеологије - Зеленског“, рекао је Кадиров.
Након почетка специјалне операције у Украјини, западне земље су увеле санкције Москви и повећале војну и финансијску подршку Украјини. Како је Пентагон раније саопштио, САД су 2022. године Кијеву пружиле више од 20 милијарди долара помоћи, а следеће године би требало да се ова цифра увећа.
Украјински председник Владимир Зеленски је раније рекао да је „подршка САД у свим областима била од виталног значаја за успех Украјине на бојном пољу“ и да Кијев рачуна на наставак помоћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала