- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кијев: Москва нам може понудити "корејски сценарио"

© Flickr / PrachataiМапа Украјине
Мапа Украјине - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Руско руководство, наводно, може понудити Украјини „корејски сценарио“ за окончање сукоба, који подразумева поделу земље и правно регистровање Кијева контроле над источноукрајинским територијама, саопштио је секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексиј Данилов.
„Сада нам нуде корејску опцију, такозвана условна 38. паралела. Овде су овакви, а тамо онакви Украјинци... Знам сигурно да је једна од опција коју могу да нам понуде 38. паралела”, рекао је Данилов украјинској телевизији.
По његовим речима, на састанцима са европским политичарима, представници Москве, наводно, шаљу „поруке да су спремни на уступке, како би установили статус кво који данас постоји”.
Секретар Савета за националну безбедност и одбрану је истакао да су му се јужнокорејски званичници жалили због одлуке својих претходника, који су пристали на поделу државе демилитаризованом зоном.
„Они сматрају да је тада направили велику грешку када су кренули на уступке. Данас имају проблеме“, рекао је званичник.
„38. Паралела“ - незванични назив границе која раздваја Северну и Јужну Кореју. Она је формирана након потписивања споразума између САД и СССР-а о заједничком управљању земљом, назив је добила јер пролази дуж 38. паралеле северне географске ширине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала