- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кампацо показао звездашима шта пропуштају у Евролиги

© Фото : АБА лига/Драгана СтјепановићФакундо Кампацо
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде уписали су нову победу у регионалном такмичењу на гостовању најлошијој екипи у АБА лиги МЗТ у Скопљу - 57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17). Црвено-бели су се вратили на чело табеле са скором 12-1 испред вечитог ривала Партизана.
Главну ролу имао је Аргентинац Факундо Кампацо који је поново показао навијачима црвено-белих шта пропуштају због његовог неиграња у Евролиги.
Мало је фалило да забележи трипл-дабл, јер је меч окончао са 21 поеном, уз седам скокова и девет асистенција. Показао је Аргентинац колико се ужелео кошарке и да је у солидној форми, иако је због суспензије клуба спречен да наступа у елитном такмичењу.
Звезда је на овом мечу штедела појединце (Недовић играо само седам минута) и одмарала за евролигашке дуеле са Реалом и Монаком који се играју средином недеље.
Зато је само у тећој четвртини мало додала гас и после огромних 27:8 преломила утакмицу у своју корист.
Уз Кампаца, најзапаженији у редовима црвено-белих били су Петрушев са 13 поена и пет скокова, Митровић са девет кошева, Добрић са осам, Кузмић је убацио шест, а Илић и Лазаревић по пет..
Српски и регионални шампион је тако стигао до 12. тријумфа у АБА лиги, док је македонски тим остао закуцан за дно табеле.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала