- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан згазио Цибону, блистали „млађи“

© Фото : АБА лига / Партизан НИС / Драгана СтјепановићАлен Смаилагић – детаљ с утакмице КК Партизан – Крка
Ален Смаилагић – детаљ с утакмице КК Партизан – Крка - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана савладали су Цибону са 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11) у оквиру 14. кола АБА лиге. Црно-бели су стигли до 12. победе у сезони у регионалном такмичењу којом су се изједначили са вечитим ривалом Црвеном звездом на врху табеле.
Дуел у Арени обележио је Ален Смаилагић, најбољи појединац на мечу, а црно-бели су меч преломили у другој четвртини коју су добили са 32:19. Највећу предност на мечу пулени Жељка Обрадовића су имали управо крајем последње четвртине када су водили са 26 поена разлике (92:66).
Поред разиграног Смаилагића (20 поена), солидни у редовима Партизана били су и Тристан Вукчевић са 14 поена и девет скокова, као и искусни Данило Анђушић са 19 кошева.
Тренер Обрадовић одмарао је неке од главних носилаца игре попут Пантера, Егзума, Папапетруа и Мадара, који су провели у просеку око десетак минута на паркету. Зек Ледеј није био у саставу.
У редовима Цибоне највише се истакао Александар Аранитовић са 16 поена, док је Баковић убацио 11.
Црно-беле средином недеље очекује дупли програм у Евролиги, гостовање Макабију па долазак Басконије, док у следећем колу АБА лиге дочекују МЗТ из Скопља.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала