- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руско Министарство одбране: Кијев спремио провокацију великих размера за дискредитовање руске војске

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на згради Министарства одбране
Застава Русије на згради Министарства одбране - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
Пратите нас
Украјинска страна поново је припремила провокацију великих размера како би оптужила Оружане снаге Русије за ратне злочине, наводи се у хитном саопштењу Међуресорног координационог штаба Руске Федерације за хуманитарни одговор у Украјини.
„Специјалне службе Украјине припремиле су нову антируску провокацију великих размера која има за циљ да дискредитује Оружане снаге Руске Федерације и оптужи руске војнике да су наводно починили ратне злочине“, наводи се у саопштењу.
Како се наводи, на Бадње вече представници Државног истражног бироа и Службе безбедности Украјине организовали су отварање гробова на гробљима у насељима Козачја Лопаљ, Велики Бурлук, Шиповато и Хатно у Харковској области. У њима су сахрањени становници који су умрли природном смрћу у периоду од 24. фебруара до 6. септембра 2022. године.
„Након ексхумације, тела украјинских држављана су додатно унакажена и бачена у посебно припремљене јаме на периферији ових насеља како би се створила база лажних доказа наводних мучења и стрељања цивила од стране руских војника“, истиче се у саопштењу.
Антируском провокацијом коју спрема кијевски режим ће покушати да задржи пажњу Запада и убеди у потребу наставка подршке Украјини.
„Овим антиљудским методама, кијевски режим, у светлу одуства било каквих успеха на бојном пољу, настоји да задржи пажњу западне публике и убеди стране партнере кијевског режима у потребу за његовом даљом подршком“, објашњава се у саопштењу.
Министарство је додало да сада представници украјинских специјалних служби и правосудних органа фотографишу и снимају тела преминулих држављана Украјине, а у присуству лажних сведока имитирају рад „форензичких стручњака“ и других „процедуралних корака“.
Припадник Службе безбедности Украјине - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
Специјална операција у Украјини
Украјински војници стрељали 20 људи у Херсонској области - спрема се провокација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала