- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Макрон открио парадокс Путина

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, долазе на састанак "нормандијске четворке" у Паризу
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, долазе на састанак нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон изјавио је да је "парадокс" Владимира Путина то што он није "непријатна" особа, преноси Телеграф.
„Као прво, када га упознате, он није непријатна особа. Видите, то је парадокс“, рекао је политичар у интервјуу за Les Rencontres du Papotin.
Како се у чланку истиче, Макрон је од почетка сукоба у фебруару позивао на дијалог са руским председником, али је и даље критички говорио о Москви због сукоба.
Француски председник је испричао како је Путин покушао да му објасни да су САД и ЕУ преко Украјине угрозиле безбедност Русије.
„Мислим да то није тачно. Он је одлучио да започне овај рат како би повратио територије, проширио Русију и обновио, у извесном смислу, периметар империје која је раније постојала", рекао је Макрон.
Француски лидер је обећао Украјинцима да ће им Париз „помоћи да победе”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала