- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Порука из Денвера: Јокић може још пет година да буде МВП, али не смете да се уморите

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Денверов суперстар Никола Јокић је на добром путу да трећи пут заредом постане МВП НБА лиге. Сомборац води у трци, испред Џејсона Тејтума и Луке Дончића, а његов саиграч Мајкл Портер Џуниор се огласио, поручивши да гласачи не смеју да се уморе, уколико желе да центар Нагетса поново буде најбољи.
Денвер гази све пред собом, лидери су Западне конференције и јасно је да заслуге за то иду на адресу Никола Јокића који се игра кошарке.
Просечно бележи 25,3 поена уз 10,8 скокова и 9,5 асистенција, што је практично трипл-дабл по мечу. Ипак, ни то није гаранција да ће маестралном Србину и трећи пут бити додељена награда за најбољег кошаркаша света.
Његов саиграч Мајкл Портер решио је да пошаље поруку у којој је нахвалио Сомборца, сматрајући да може још пет година да буде МВП, али једна ствар мора да буде претходно испоштована.
„Мислим да је Никола Јокић један од главних кандидата и мислим да може да осваја МВП трофеј у наредних пет година. Једноставно, толико је добар. Начин на којио води наш напад, како је квалитетан у офанзиви, а на све то увек пружа врхунски допринос у скок игри. Наравно, ту су асистенцие и поени. Осећам да уколико будемо први на Западу пред гласање за МВП, уз то што је његов '+/-' највећи у лиги, да онда неће бити дилеме. И вероватно гласаче умара да Николи стално дају МВП награду, али мислим да као што је наш тренер рекао неколико пута, да не смете да се уморите од успеха. Надам се да се ни гласачи неће уморити од давања гласова, ономе ко је најбољи. А по мом мишљењу је он најбољи на свету", истакао је Мајкл Портер Џуниор.
Порука из Денвера је послата, Јокић има лепу прилику да освоји трећи МВП трофеј у низу, што је претходно пошло за руком само тројици кошаркаша: Лерију Бирду, Вилту Чемберлену и Билу Раселу.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Богдан Богдановић, Атланта - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Богдан ће желети што пре да заборави победу над Клиперсима
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
Јокић свој највећи проблем вуче још из Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала