- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Председник морао да се извини легенди – и Мбапе дигао глас: Зидан је Француска!

© Sputnik / Eric FEFERBERGЗинедин Зидан
Зинедин  Зидан - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Велика прашина подигла се због изјаве председника Фудбалског савеза Француске Ноел Ле Греа, који је показао непоштовање према легенди каква је Зинедин Зидан. Чак се и прва звезда „триколора“ Килијан Мбапе умешао и јавно поручио да је Зизу Француска, што је проузроковало да се Ле Гре убрзо извини.
Први човен ФС Француска гостовао је у емисији „Бартоли тајм“ која се емитује на Радију RMC Sport код чувене тенисерке Марион Бартоли, где је причао о томе због чега је донета одлука да Дидије Дешан остан на кормилу националног тима.
Иако је добар део јавности после пораза у финалу Мундијала у Катару од Аргентине био за то да легендарни Зи-Зу, који се прославио као тренер Реал Мадрида, буде нови селектор Француске, уследила је шокантна изјава Ле Греа на рачун Зинедина Зидана.
Не бих се јавио Зидану да ме позове. Шта да му кажем? Добар дан господине, не брините, тражите неки други клуб јер сам се управио договорио са Дидијеом. Зидан у Бразилу? Не дајем пет пара за то. Не занима ме. Нека ради шта хоће, то није мој посао. Никада се нисам срео са њим, никада нисмо ни размишљали да се разиђемо са Дешаном“, рекао је Ле Гре, што је наишло на осуду француске јавности.
Потребу да јавно прокоментарише испад председника Савеза је осетио и Килијан Мбапе, који је одигао вансеријски турнир, али је његов тим морао да се задовољи сребрном медаљом.

„Зидан је Француска. Недопустиво је да тако не поштујемо легенду“, огласио се Килијан на друштвеној мрежи Твитер.

Такав епилог натерао је Ле Греа да се огласи још једном и да се извини великом Зинедину Зидану, једном од највећих фудбалера Француске.
„Неспретни коментари проузроковали су неспоразум. Извињавам му се“, гласило је кратко и штуро извињење Ле Греа.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Српска „луда глава“ руши фудбалска правила
Стефан Савић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Поносни Мојковчанин „крагном“ умирио ратоборног Шпанца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала