- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда стигла до великог појачања

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Црвене звезде
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Пратите нас
Српски шампион Црвена звезда завршила је један изузетно важан посао за лето, пошто је потписала уговор са крилним нападачем Славије из Прага, Петером Олајинком до 2026. године.
Нигеријац игра на позицији крилног нападача, има 27 година и један је од важнијих играча чешког великана у протеклих пет година.
Са Славијом је освојио три шампионске титуле, одиграо 169 утакмица и постигао 43 гола, уз 23 асистенције. Наступе је уписао и у сва три велика европска такмичења - Лиги шампиона, Лиги Европе и Лиги конференције.
У овој сезони Олајинка јетакође на високом нивоу, пошто је одиграо 23 утакмице и постигао 11 голова, уз четири асистенције у свим такмичењима.
Долазак Нигеријца ће конкуренцију на левом Звездином крилу довести до усијања, пошто ту већ дејствују Александар Катаи и Стефан Митровић.
Питер Олајника је у Славију стигао из Гента у јулу 2018. године за обештећење од 3.200.000 евра. Уговор је последњи пут продужио у децембру 2020. године, а истиче му 30. јуна ове године. Извесно га неће продужити, што је црвено-белима већ сада омогућило да заврше комплетан посао и обезбеде квалитетно појачање за наредну европску јесен.
Навијачи Бенфике прослављају гол против Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СПОРТ
Двоструки шампион Европе оптужен за намештање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала