- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачки министри предлажу да се дозволи узимање хране из контејнера супермаркета

CC BY 2.0 / Erich Ferdinand / Контејнер
Контејнер - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Два немачка министра изнела су предлог да се људима дозволи да узимају храну која је и даље употребљива из контејнера супермаркета .
Министар пољопривреде Џем Оздемир и министар правде Марко Бушман објавили су саопштење у којем су позвали министре правде свих 16 немачких држава да изнађу „практично решење“ за такозвани проблем „контејнера“.

„Ако људи однесу кући храну која је бачена у контејнере без наношења штете или незаконитог уласка, онда, по мом мишљењу, то више не би требало да буде кривично дело“, рекао је Бушман.

Министри сматрају да у ситуацији када се сваке године баци 11 милиона тона хране, од чега седам одсто долази од превелике наруџбине, треба дозволити људима да однесу храну којој је истекао рок.
Оздемир је рекао да је уздржавање од кривичног гоњења таквих случајева „један од многих елемената у борби против расипања хране“.
Министри предлажу да се постојећим законским актима дода посебна клаузула о „контејнеру“, која би омогућила решење без промене самих закона. Предложеном клаузулом би се прецизирало да у случајевима мале вредности робе и одсуства рекламација не би било потребе за покретањем истраге.
Међутим, и даље би били кажњиви случајеви који укључују наношење штете и ометање.
Вечернее небо над Бундестагом, Берлин - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
ЕКОНОМИЈА
Немачка признала „нову нормалност“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала