- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Беба пронађена у колицима на улици у Крагујевцу, смештана у хранитељску породицу

CC0 / Pixabay / Беба — илустрација
Беба — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Девојчица стара око годину дана пронађена је ноћас у колицима на тротоару у Змају Јовиној улици у Крагујевцу, потврђено је за РТС у Полицијској управи у том граду.
Из Центра за социјални рад "Солидарност" саопштили су да је дете смештено у ургентну хранитељску породицу и доброг је здравственог стања.
У Змај Јовиној улици у Крагујевцу ноћас око 2.45 један пролазник је на тротоару наишао на колица са бебом старом око годину дана, женског пола.
Контактирао је полицију, а екипа Хитне помоћи је изашла на лице места, збринула девојчицу и превезла је на одељење Педијатрије крагујевачког Универзитетског клиничког центра.
Из Полицијске управе Крагујевац су за РТС саопштили да је о свему обавештено Основно јавно тужилаштво и да је даље поступање у том случају у надлежности Центра за социјални рад "Солидарност".
Из Центра "Солидарност" су саопштили да је дете смештено у ургентну хранитељску породицу и доброг је здравственог стања.
Наглашавају да ће у наставку рада на овом случају предузети све неопходне мере из своје надлежности, у најбољем интересу детета.
Како РТС незванично сазнаје, надлежне службе су идентификовале мајку детета, која је, наводно, оставила девојчицу оцу испред зграде у којој живи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала