Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борац за слободу се бранио од бадњака, а Срби су терористи: Нова бизарна најава из Приштине

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Представници косовских институција се, након догађаја од Бадњег дана и покушаја убиства Срба у Готовуши, утркују у оправдавању онога што је учинио припадник тзв. косовских безбедносних снага. Након рањавања српских младића, пропагандно се чини све да се оправда покушај убиства, а најновији напади уперени су према Српској листи.
Посланици у тзв. Скупштини Косова су кренули у нови вид борбе па су уместо осуде покушаја убиства Срба кренули у осуду Српске листе.

После терористичког напада виде „терористе“ у Србима

Посланик из редова Самоопредељења Арбер Решај је гостујући у медијима који извештавају на албанском језику изјавио да би Српску листу требало прогласити за терористичку организацију.
Некадашњи председник Извршног одбора Косова и Метохије Зоран Анђелковић рекао је за Спутњик да је ово замена теза јер се уместо човека који је пуцао на српску децу за терористе позивају представници српског народа.
„Уместо да прогласе оног који је пуцао на младића и дете терористом они се труде да окрену ствар и да покушају да терористу прогласе борца за слободу који се од деце и бадњака бранио, а да Србе прогласе терористима“, каже Анђелковић.

Нема поделе међу Србима

Он је мишљења да овакве изјаве неће на терену ништа променити јер српски народ добро зна ко га представља.
„Мислим да не постоји опасност од евентуалне поделе међу Србима. То су маргиналне групе које покушавају да раде за Куртија и да се њему удварају. Ту се не ради о парама већ о осећањима о срцу и души, а Срби на Косову знају да су без Београда не само маргинализовани већ да су Срба за одстрел“, закључио је Анђелковић.
Српска листа је почетком новембра прошле године напустила косовске институције, а припадници те странке су напустили најпре парламент тзв. Косова, да би истим кораком кренули и одборници који су на северу Косова представљали ту странку.
Они су изнели низ оптужби на рачун садашњих власти у Приштини, нарочито на рачун премијера Аљбина Куртија и председнице Вјосе Османи након чијег доласка на власт се према речима челника Српске листе положај Срба на Косову и Метохији највише погоршао, а имајући у виду повећано присуство специјалних јединица и њихових свакодневних репресија према већински српском становништву на северу Косова, учесталим малтретирањима грађана, хапшењима те неоснованим оптужбама над Србима за најтежа кривична дела.
Скупштина тзв. Косова  - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СРБИЈА
Скандалозна порука представника власти у Приштини: Српска листа је терористичка организација
Дечаци рањени у Штрпцу на Бадњи дан - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
СРБИЈА
Пуцањ у срце Запада: За Божић распет Христос изнад Косова и Метохије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала