- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Кустендорф“ од 25. до 29. јануара на Мећавнику

© Tanjug / RADE PRELICЕмир Кустурица на отварању "Кустендорфа"
Емир Кустурица на отварању Кустендорфа - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Шеснаести филмски и музички фестивал „Kустендорф“ биће одржан од 25. до 29. јануара на Мећавнику.
„Кустендорф“, чији је оснивач награђивани редитељ Емир Кустурица, један је од ретких фестивала у свету на коме је на сваком кораку видљива размена енергије младих и искусних уметника.
Сваке године „Кустендорф“ угости прослављене ауторе, глумце и музичаре, те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из целог света, као и друге еминентне госте из света филма.
Паоло Сорентино, Мет Дилон, Лав Дијаз, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одиар, Џим Џармуш, Одри Тоту, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Рубен Естлунд и многи други били су гости фестивала на Мећавнику.
Због изузетне атмосфере, фестивал се, према мишљењу једног од најчитанијих филмских портала у Америци - „Мувимејкера“, три пута нашао међу најбољим светским фестивалима које бирају реномирани филмски радници: сценаристи, редитељи, продуценти, критичари.
Овогодишњи програм биће ускоро најављен.
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
Подкаст
Емир Кустурица открива: Ко сам у ствари ја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала