- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русији треба тако снажна војска да противник и не размишља да крене на њу

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
За Русију је важно да има такву армију и специјалне службе, због којих противници неће чак ни помислити да ратују против ње, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
„За руског човека мржња не може да буде уједињујући принцип. Мржњом су испуњени само западњаци који нас отворено називају противницима, али треба их подсетити на неуспешне војне операције у Вијетнаму, Авганистану, другим земљама... За нас је важно да у условима у којима се јављају нове војне претње имамо такве оружане снаге и специјалне службе, због којих противници Русије чак ни помислити неће да могу да ратују против нас“, рекао је Патрушев у интервјуу за „Аргументе и чињенице“.
Према његовим речима, ситуација у свету је сада изузетно сложена и турбулентна.
„Многе земље у разним регионима су истовремено у војно-политичкој, економској, социјалној и духовној кризи. Надајмо се да ће се ове године догодити позитивне промене“, рекао је Патрушев.

Председници САД су само „статисти“ за транснационални капитал

Председници САД су само „статисти“ за транснационалне корпорације, а америчка држава је омотач за њихову реалну власт у земљи, рекао је Патрушев.
„У суштини, америчка држава је само омотач за конгломерат огромних корпорација, које управљају земљом и покушавају да владају светом. За транснационалне чак и председници САД су само статисти, којима се могу затворити уста, као Трампу. Сва четири убиства америчких лидера повезана су с корпоративним траговима“, рекао је Патрушев.
Он је додао да све већи број Американаца изјављује да су републиканци и демократе „два глумца у једној драми“, која нема ништа заједничко с демократијом.
„Америчке власти, које су срасле с крупним бизнисом, обслужују интересе транснационалних корпорација, укључујући војно-индустријски комплекс. Самоуверена спољна политика Беле куће, необуздана агресивност НАТО-а, појава трилатералног војног пакта Аустралије, Велике Британије и САД (АУКУС) и других војних блокова – такође су последица корпоративног утицаја“, рекао је Патрушев.

Изненадни одлазак САД из Авганистана последица планова у Украјини

Изненадни одлазак америчке војске из Авганистана у великој мери је био повезан с потребом САД да се усредсреде на припрему Кијева за офанзиву, сматра Патрушев.
„Изненадни одлазак Американаца из те земље, како се испоставилом, у великој мери је био повезан с потребом да се усредсреде на Украјину, у којој је, према њиховим проценама, припрема кијевског марионетског режима за офанзивна антируска дејства протицала успешно. Кад смо код тога, то је потврдио и државни секретар САД Ентони Блинкен, који је изјавио да, Вашингтон не би могао да издвоји толико средстава за Украјину да америчка војска није напустила Авганистан“, рекао је Патрушев.
Он је додао да је део технике која је повучена с авганистанске територије пребачен у Европу, пре свега у Пољску, што је Европљанима омогућило да спроводе милитаризацију кијевског режима.
Патрушев је, такође, истакао да нацрт буџета САД за 2023. годину указује на то да Вашингтон планира да изазива нове ратове на штету сопствених грађана, јер је половина планираних федералних трошкова намењена за војне потребе.
Према његовим речима, само за настављање борбених дејстава у Украјини и одуговлачење тог сукоба планирано је да се издвоји 45 милијарди долара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала