- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Руска амбасада у Сарајеву први пут се огласила поводом Додиковог ордена Путину

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик и Владимир Путин
Милорад Додик и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је данас да реаговање Канцеларије високог представника (ОХР) на одлуку о одликовању председника Русије Владимира Путина Орденом Републике Српске на огрлици само потврђује чињеницу да је ОХР постао апсолутно некомпетентан, импотентан и ирелевантан.
Наводе да се ОХР бави свачијим послом, осим стриктног поштовања свог директног мандата који произлази из Дејтонског мировног споразума.
Указују да, како кажу, посебно патетично звуче поуке ОХР-а у сфери морала и поручују да би неизмерно допринео моралу кад би био затворен у најскорије време и тако ослободио БиХ, како наводе, "загушљивих канџи спољног проректората".
Председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је председника Русије Владимира Путина Орденом Републике Српске на огрлици за нарочиту патриотску бригу и љубав према Српској.
Орден Путину требало би да буде уручен приликом његовог првог наредног састанка са председником Републике Српске.
Из ОХР су јуче упитали зашто руководство Републике Српске одликује Владимира Путина, како су навели, човека који крши људска права и чије деловање се основано назива ратним злочином.
"Председник РС би требао да делује са више мудрости и одговорности, у интересу свих грађана РС уместо што се приклања таквим нечасним људима", саопштено је на Твитер налогу ОХР-а.
Сазнајте још и: Ко и зашто деценијама сеје раздор на Балкану?
Председник Руске Федерације В. Путин састао се са чланом Председништва БиХ М. Додиком - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
РЕГИОН
Коме орден ако не Путину: Српска показала снагу, а Запад коначне намере /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала