- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски премијер сменио двоје министара

Пратите нас
Хрватски премијер Андреј Пленковић данас је сменио министра грађевинарства Ивана Паладину и министарку ЕУ фондова и регионалног развоја Наташу Трамишак.
Он је казао да је након обављених консултација, састанка парламентарне већине и разговора с Паладином и Трамишаковом одлучио да их разреши дужности министара, а на њихова места предложи Бранка Бачића и Шиму Ерлића, пренела је Хина.
"Задовољан сам радом досадашњих министара, али је време за освежење у Влади'', поручио је Пленковић.
Када је реч о Паладини, казао је да су заједно дошли до закључка да је боље да он напусти ресор, а за новог потпредседника Владе и министра грађевинарства предложио је Бранка Бачића.
"Он је мој блиски сарадник, он је човек великог искуства с којим сарађујем већ дуже време, а обнова мора бити главни приоритет Владе", истакао је Пленковић.
Ерлић ће постати нови министар ЕУ фондова и регионалног развоја, а премијер је за њега казао да је као сарадник министарке добро упућен у ту тематику.
"Што се тиче министарке Трамишак, она није била најсрећнија што напушта Владу, али председник Владе има право да бира своје сараднике и функционише на начин да има пуно поверење у своје сараднике”, рекао је Пленковић, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала