- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Запад не дозвољава Кијеву да преговара са Москвом

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Чланак се допуњава
Нема изгледа за мировне преговоре са Украјином све док је тамо законом забрањено вођење дијалога са Русијом, а Запад не дозвољава Кијеву да покаже флексибилност, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„У условима када закон Украјине забрањује председнику Украјине да води било какве контакте са нама или води дијалог са нама, и у условима када западњаци очигледно нису склони да дозволе Кијеву било какву флексибилност по овом питању, не може се говорити да постоје тренутно постоје неке перспективе“, рекао је портпарол Кремља, коментаришући изјаве турског министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа да је Русија спремна за преговоре са украјинском страном.
Он је, коментаришући ситуацију у Соледару истакао да се тактички успеси у специјалној војној операцији постижу прилично високом ценом, ценом фантастичног херојства руских бораца и да су веома важни.
„Зато је ово још један разлог да се поносимо јунаштвом наших момака који не штеде ни живот ни здравље да би нам поклонили ове тактичке успехе“, уверен је портпарол руског председника.
Међутим, како је истакао, о успеху специјалне војне операције моћи ће се говорити након реализације постављених задатака.
Ловац Су-27  - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Пригожин: Соледар потпуно ослобођен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала