- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Каква победа за Ласла Ђереа!

© AP Photo / Darko VojinovicЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тениски репрезентативац, остварио је највећу победу у каријери савладавши трећег играча на АТП листи Каспера Руда у осмини финала турнира у Оукланду на Новом Зеланду.
Ђере је успео да оствари тријумф против првог носиоца на такмичењу у три сета, после два сата и девет минута игре.
Ђере је направио преокрет пошто је први сет изгубио са 6:3, у другом је изједначио пошто га је решио у своју корист истим резултатом, а трећи сет је добио у тај брејку, са 7:6.
Српски репрезентативац није добро ушао у меч, дозволио је две брејк прилике ривалу већ у другом гему првог сета, а поклекао је у четвртом када је Руд повео са 3:1.
Норвежанину је то била довољна разлика да реши први сет у своју корист и деловало је да има отворен пут ка победи.
Разлог томе је била брејк шанса већ у првом гему другог сета, Ђере је успео да неутралише опасност, а у четвртом је запретио и успео да направи брејк за вођство од 3:1.
Ђере је сачувао разлику и у деветом гему је завршио сет, обезбедивши одлучујући где је одмах на старту имао две брејк прилике, а потом је ривалу „поклонио“ три.
Сервисери су, међутим, били сигурни, у наредних десет гемова није виђена ниједна брејк шанса, сет и меч су отишли у тај-брејк где је Ђере био феноменалан, повео је са чак 6:1, а потом је искористио четврту меч лопту за велику победу.
У наредној рунди такмичења Ђере ће се састати са француским тенисером Костантом Лестијеном, 65. на АТП листи који је савладао земљака Грегуара Бареру са 2:1 у сетовима.
„Сјајан је осећај победити Руда. Већ неко време прошло кад сам добио ТОП 10 играча, а многе сам изгубио. Овај меч је био добар, вратио сам се иако сам изгубио први сет. Помало сам исцрпљен, али истовремено и срећан“, рекао је Ђере после меча.
Српски тенисер је истакао да је његов сервис почео да функцинише током другог света.
„То ми је донело лаке поене, а било је потребно против играча као што је Руд. Покушавао сам да имам што више лаких поена. Он је изузетан са основне линије. Ово је велика битка коју сам добио. Окренуо сам резултат против једног од најбољих играча. И у првом сету је доста тога функционисало. Није било много тога да се учини, добро је сервирао, нисам знао шта да урадим, пробао сам неке нове ствари.Пробао сам играм сервис волеј и то је дало резултат“, закључио је Ђере.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала