- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац „кроји“ по Европи и већ је отписао Русе?!

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСудија са пиштаљком на мечу Евролиге
Судија са пиштаљком на мечу Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Амерички бизнисмен Маршал Гликман, који је прошле године добио веома важну функцију извршног директора Евролиге, рекао је да се московски ЦСКА неће вратити у то такмичење ни наредне сезоне.
Евролига је раније, због ситуације у Украјини, донела политичку одлуку и суспендовала из такмичења руске клубове, укључујући и ЦСКА, који је један од власника комплетне лиге, што представља незабележен преседан.
Гликман је за француски „Екип“ рекао да ЦСКА неће играти ни наредне сезоне у Евролиги, говорећи о статусу Монака.
„Постоји 18 клубова, од којих 13 има сталне лиценце. Један од акционара, ЦСКА, суспендован је због ситуације у Украјини, што нам даје мало простора. Пошто се ЦСКА неће вратити следеће сезоне, чак и ако нико не зна шта се дешава у геополитичком смислу, останак Монака (у Евролиги) не би требало да буде проблем. Када се ЦСКА реинтегрише, биће компликованије“, истакао је Гликман.
Он је навео и да Евролига жели да има Монако у свом такмичењу.
„Рећи да је место већ 'гарантовано' није технички тачно. Али, ја ћу то рећи овако: желимо да Монако настави да се развија у Евролиги. У сваком случају, за Монако би најједноставније било да се квалификује (пласира у плеј-оф) на основу својих спортских резултата. Али да будемо јасни: желимо Монако. Желимо да буду део породице Евролиге и веома смо оптимисти да ће ускоро бити у стању да изгради нову дворану са потребним капацитетом“, закључио је Гликман.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала