- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Западни тенкови неће спасити Украјину која се распада

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIТенк немачке производње "леопард 2"
Тенк немачке производње леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Модернизовани тенкови Т-72 или тенкови „леопард“, који се испоручују Украјини, ускоро ће постати зарђало старо гвожђе и неће спасити „вештачку државу“ која се распада, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Медведев се огласио поводом данашњег самита председника Украјине, Пољске и Литваније, Владимира Зеленског, Анджеја Дуде и Гитанаса Науседе.
Како је оценио, тројица лидера из Варшаве, Виљнуса и Кијева „пате од империјалних амбиција и фантомских болова изазваних њиховом отрцаном историјом“.

„Како се испоставило, клањају се тенковима – разним 'леопардима', Т-72 које су модернизовали наши непријатељи и још некаквом енглеском шкарту. У сваком случају, све то железо ускоро ће постати зарђало старо гвожђе и неће спасити вештачку државу која се распада“, поручио је Медведев.

Он сматра да Западну Украјину желе да прикључе „бившим господарима“.

„Састали су се у Лавову, који ће се поново звати Лемберг, како би западне украјинске области уредно прикључили новим (бившим) господарима “, написао је Медведев на Телеграму.

Подсећања ради, након трилатералног састанка у Лавову председник Литваније Гитанас Науседа саопштио је да ће Виљнус испоручити Украјини системе ПВО и ракетне системе, док је пољски лидер изјавио да ће Варшава испоручити Украјини чету тенкова „леопард“.
Украјинска застава у Лавову - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
РУСИЈА
Пољска и Литванија обећале Кијеву системе ПВО и тенкове, Зеленски очекује од НАТО-а „моћне кораке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала