- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Познато ко је у ужем избору НИН-ове награде

CC0 / / Књиге
Књиге - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Жири НИН-ове награде за најбољи роман саопштио је данас ужи избор од 13 наслова који су остали у конкуренцији, пред проглашење победника 23. јануара.
Чланови НИН-овог жирија критике Марија Ненезић, Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев, Горан Коруновић и Теофил Панчић у ужи избор уврстили су, редом пријављивања, Слободана Тишму са „Астал тиш риба фриш. Живот песника – политикал нигредо“ и Владимира Јаћимовића са „Повратком на зејрек“.
Следе Даница Вукићевић са „Унутрашњим морем“, Бора Ћосић и „Берготова удовица“, Милан Трипковић и „Клуб истинских стваралаца“, Горан Петровић и „Папир са воденим знаком“, „Властелинства“ Бојана Васића и „Слепи путник“ Владимира Миркова Живановића.
Ту су и Мирјана Дрљевић са „Нико није заборављен и ничега се не сећамо“, Угљеша Шајтинац и „Кољка и Сашењка“, Маријана Чанак са романом „Клара, Клариса“, „Месечари“ Далибора Пејића и „Мир и мир“ Мирјане Новаковић.
Како је најављено, најужи круг романа и разговоре с финалистима часопис НИН ће објавити 19. јануара у свом штампаном издању.
Књиге - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
КУЛТУРА
Списак романа за НИН-ову награду: Бора Ћосић, Горан Петровић, Ведрана Рудан...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала