- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Скоро 1.800 домаћинстава у ивањичкој општини без струје због снега

Пратите нас
Дуго очекивани, први снег ове године, пао је на планинама. Забелела се Стара планина, падао је и на Копаонику, Златару, Златибору, у Сјеници. Без већих проблема на путевима, али је 1.800 домаћинстава на територији ивањичке општине остало без струје због влажног и мокрог снега који је изазвао кварове на далеководима.
Код места Душковци код Косјерића, влажан снег оборио је стабло на пут.
Највише снега, између 10 и 30 центиметара, пало је у околини Бајине Баште, на Дебелом брду, Тари, Старој планини, јавља РТС.
Предузеће "Путеви Ужице" ангажовало је и тешку механизацију. На подручју Нове Вароши, ужички путари чисте саобраћајнице другог и трећег приоритета.
"Ми смо у другом степену ангажовања, али смо уз одобрење надлежних органа добили и додатна возила која можемо да ангажујемо на чишћењу снега, тако да смо брзом интервенцијом покрили све путне правце свих приоритета", каже Ален Мушановић из зимске службе "Путеви Ужице".
Расквашеног снега има на путевима преко Златибора, на подручју Пријепоља, Прибоја и Пожеге.
Путеви ка Чачку, Краљеву и Ужицу су проходни, а коловози влажни због кише и суснежице. У вишим планинским пределима је до 30 центиметара снежног покривача. Тамо снега има и на путевима, у расквашеном стању, али су екипе од раног јутра на терену.
Скоро 1.800 домаћинстава на територији ивањичке општине је без струје због влажног и мокрог снега који је изазвао кварове на далеководима.
"Први снег ове године пао je на планинама у околини Чачка, на планини Јелици у месној заједници Брезовица, планини Вујан, то су путеви који су чишћени. На Каблару је било снега, али је снег тамо расквашен и није било потребе за интервенцијом", каже Милан Бојовић, директор ЈП "Градац".
Путари саветују возаче да буду опрезни и подсећају да је зимска опрема обавезна.
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
ДРУШТВО
Време данас: Углавном суво, на планинама суснежица и снег
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала