- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Велика ватрена кугла осветлила небо изнад Велике Британије /видео/

CC0 / pixabay / Комета се креће према Земљи
Комета се креће према Земљи - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Велика ватрена кугла ,многе посматраче оставила је у чуду након што је осветлила небо изнад делова Велике Британије.
Метеор је синоћ примећен како пролеће ведрим небом Велике Британије, а одушевљени посматрачи су одмах почели да деле снимке са својих мобилних телефона и сигурносних камера на мрежама.
Људи су након пролетања почели масовно да деле видео снимке, а највећи број долази из Лондона, Хартфордшира и Вулверхемптона, где је ватрена лопта на тамном небу била најуочљивија, преноси „Гардијан„.
„У том тренутку сам искључила рачунар и погледала кроз прозор. Био је савршен тренутак. Уопште није изгледао као звезде падалице које сам раније видела. Ова је деловала као да је баш близу“, каже жена која је направила један од снимака.
„Изгледао је огромно. Наранџасте боје, са пламеном који се позади вуче као реп.“, додаје.
Снимци су почели да пристижу из целе земље, а многи тврде да се ради о једној од највећих ватрених лопти које су у животу видели.
Метеори су комади крхотина из свемира које улазе у Земљину атмосферу брзином од око 70 километара у секудни. Због јонизације атмосфере кроз коју пролазе.
У Великој Британији је распоређено око 186 камера које детектују метеоре на небу и шаљу податке Глобалној метеорској мрежи.
Камере су током прошле године забележиле 1.614.338 метеора, али ниједан није био тако јасно видљив као овај, преноси „Индепендент“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала