- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ако се овим темпом наставе испоруке оружја Украјини - војна индустрија се може наћи у проблему

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYАмеричка оклопна возила стижу у Украјину
Америчка оклопна возила стижу у Украјину - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Наставак испорука оружја Украјини постаће проблем за САД кроз шест месеци или годину дана ако амерички војно-индустријски комплекс не успе да повећа обим производње, саопштио је у интервјуу новинарима амерички секретар за америчку Ратну морнарицу Карлос дел Торо.
„Ако се сукоб настави још шест месеци до годину дана, онда ће, наравно, доћи до проблема у ланцу снабдевања“, рекао је Дел Торо, коментаришући војну помоћ Вашингтона Кијеву.
Како је приметио, Министарство одбране САД сада блиско сарађује са америчким војно-индустријским комплексом, тражећи од њега да повећа обим производње и отклони препреке на том путу. Два представника руководства Пентагона истовремено решавају проблеме везане за ово, подсетио је Дел Торо. Како је појаснио, тиме се баве први заменик секретара за одбрану Кетлин Хикс и подсекретар за набавке и логистику Бил Лапланте.
По његовим речима, амерички војно-инустријски комплекс треба да улаже средства у развој кадровског потенцијала, у основне фондове, ова одлука треба да се донесе унутар самих компанија "како би се повећао темпо производње".
"Када се то деси, бићемо у бољем положају. Колико ће бити потребно време, зависиће од тога о којем конкретном систему оружја се ради", додао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала