- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Америка разочарана“: Не престају реговања у Црној Гори због присуства министара на прослави Дана РС

© AP Photo / Jacquelyn MartinЦрна Гора и САД
Црна Гора и САД - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
У Црној Гори не престају реаговања на присусто двојице министара актуелне владе на обележавању 9. јануара, Дана Републике Српске у Бањалуци, а тим поводом огласила се и Амбасада САД поруком да су "веома разочарани" одлуком министара правде и финансија, Марка Ковача и Александра Дамјановића.
Из Амбасаде САД у Подгорици сматрају да је то, како кажу, у "оштрој супротности" са позицијом Црне Горе као НАТО савезника и аспиранта за чланство у Европској унији (ЕУ).
"Тим потезом је исказано велико непоштовање према институцијама Босне и Херцеговине", рекли су из Амбасаде.
Додали су да је на свечаности одата почаст руском председнику Владимиру Путину, додајући да је његов рат у Украјини проузроковао тешко разарање и људске патње.
"Присуство званичника црногорске владе на том догађају, у оштрој је супротности са позицијом Црне Горе као НАТО савезника и аспиранта за чланство у ЕУ, и са принципима и вриједностима које деле чланице евроатлантске заједнице", казали су из Амбасаде, пренео је портал РТЦГ.
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић рекао је раније да наравно да неће покренути смену двојице министара, да поштује њихов став и да влада нема везе са њиховим боравком у Бањалуци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала