- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Асад потврдио подршку Сирије специјалној операцији у Донбасу

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредседник Сирије Башар Асад
Председник Сирије Башар Асад - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Председник Сирије Башар Асад разговарао је у Дамаску са специјалним представником председника Русије за Сирију Александром Лаврентјевом о регионалној и међународној ситуацији, потврдивши подршку специјалној операцији у Донбасу.
„Председник Асад је потврдио да се сада у свету води интензивирана политичка и информациона борба, а њено интензивирање захтева већу стабилност и јасноћу политичке позиције, напомињући став Сирије у подршци руској специјалној операцији у Донбасу“, наводи се у саопштењу канцеларије сиријског председника.
У саопштењу се додаје да је Лаврентјев истакао „конструктивну позицију Сирије“ од тренутка када је почела специјална операција у Украјини.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Башар Асад - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Специјална операција у Украјини
Сиријски председник о специјалној операцији Русије у Украјини: Циљ је успостављање равнотеже у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала