Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Британци попут пирата – прст косовских Албанаца гурају у око Аргентине

CC0 / Pixabay / Британска војска
Британска војска - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Намера Велике Британије да пошаље припаднике КБС-а на Фокландска острва и да изгради још две базе на северу јужне српске покрајине показује да се Британци понашају као пирати и да припремају тзв. Косово за НАТО интеграције.
Велика Британија намерава да пошаље припаднике тзв. Косовског безбедносног корпуса (КБС) у мисију на Малвине/Фокландска острва због чега су крајем прошле године реаговала министарства спољних послова Србије и Аргентине.
Велика Британија и Аргентина заратиле су 1982. због Фокландских острва која су британски колонијални посед, а за које Аргентина сматра да полаже право на њих. У Фокландском рату победила је Велика Британија.
Осим тога, Велика Британија намерава да изгради и две базе за КБС на северу Косова и Метохије од којих би једна била војна, уз саму административну линију.

Као пирати су што се крију иза леђа прекоокенаског брата

Британци су и данас пирати и тако се и понашају, оно су што су и некад били, само су то умели да раде у рукавицама, каже за Спутњик политиколог Александар Павић. Британци су пирати које није брига што раде ван закона и гурају прст у око Аргентинцима, нама и помало Кинезима кад могу, додаје Павић.
„Добро је што њихови капацитети нису ни приближни оним као што су некад били, али наравно, они се крију иза леђа великог прекоокеанског брата, па и даље мисле да могу да се понашају као кад су стварно били империја над којом сунце није залазило. Они то наравно нису, њима је сунце давно зашло само што није та вест стигла до њих, тако да ће они себи на крају крајева да направе велике проблеме. Али они константно показују непријатељство према нама и не труде се да то сакрију и сад их није брига да ставе прст у око једној Аргентини која ипак није занемарљива држава, а самим тим и већини латиноамеричких држава које су на неком мултиполарном путу. Свакако су лево од центра и нису одушевљене новим изливима западног империјализма.“

Британија припрема Косово за НАТО

Према Павићу, намера Британије као непријатељске државе је да гради базе на северу Косова јер хоће да трајно утврди део територије коју покушавају да отцепе од Србије и „оснаже ту сецесеионистичку, терористичку творевину којој су они дебело кумовали“. Друга ствар је да они припремају лажну државу Косово за НАТО интеграције, додаје Павић.
„Они полако, ајде да кажемо, нормализују учешће Приштине у разним НАТО мисијама и мисијама са НАТО партнерима у смислу не само нормализације тога, него и омекшавања става ове четири НАТО државе које не признају лажну државу Косово и то је, у ствари, права сврха процеса нормализације. Пошто је јасно да се ниједно српско руководство никад не би усудило да призна ту лажну државу зато што би га то коштало власти, приступ је: Добро, то не можемо да извучемо, али хајде да натерамо Београд да их што више третира као државу, а њих да нормализујемо у међународној јавности као државу, па да видимо како ће то да испадне на крају“.
Каталонац у посети Шкотској у мајици подршке референдуму о независности - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СВЕТ
Подижу се Шкоти и Каталонци – по косовском моделу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала