- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Даница Црногорчевић за Спутњик одговара на нападе због певања испред Храма у Подгорици

© Sputnik / Дејан СимићДаница Црногорчевић
Даница Црногорчевић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Наша мисија и наш циљ јесте Христос, љубав, вјера и нада – овим речима је певачица етно и духовне музике Даница Црногорчевић одговорила на нападе у Црној Гори због тога што је испред храма у Подгорици на Бадње вече отпевала своју интерпретацију црногорске химне "Ој свијетла мајска зоро", у којој наводно велича српски род.
„Умјетност припада љубави а тамо гдје је љубав тамо нема мјеста за мржњу , завист и свађу. Трудили смо се до сада да никад не одговарамо на њихове провокације, прозивке, оптужбе и вријеђања, тако да из поштовања према новинарима које је интересовала ова тема , хтјели смо да изађемо у сусрет, што се тиче њих и њихових коментара не бих се посебно освртала на то, из разлога што су за ових 30 година показали и доказали да је за њих једина вриједност јефтино политиканство и мржња и подјеле које стварају у народу“, рекла је Даница за Спутњик.
Она напомиње да песма “Ој јунаштва свијетла зоро” која датира из 1863. године и 1884. године, чији је аутор идејног пројекта спота, њен супруг , отац Иван Црногорчевић, јесте дуг према нашим светим прецима и према нашој светлој историји.

„То што је она несхватљива нашим данашњим савременицима то није проблем наш, већ њихов, што на прави начин не тумаче историјске чињенице. Наша идеја је надовезана на идеју “Горскога Вијенца”, а “Горски Вијенац” почива на Карађорђу, Косовском завјету и најљепшим вриједностима којима је наш народ обдарен. И за крај - ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, нагласила је Даница Црногорчевић.

Она је подсетила на свој концерт који ће бити одржан сутра у Новом саду, у Српском народном позоришту, истакавши да су све карте за концерт распродате у рекордном року и да ће на њему присуствовати људи из градова широм Србије.
„Пуно људи није успјело да купи карту али надам се да ћемо поновити концерт", закључила је она.
Даница Црногорчевић за је недавно била гост у нашој емисији „Маша и...“ и открила чему ће се српки род веселити у 2023. години
Даница Црногорчевић на снимању - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
ДРУШТВО
У Црној Гори прете казном Даници Црногорчевић због песме коју је отпевала пред Храмом у Подгорици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала