- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија може да сачека – тешка одлука „бисера“ Војводине

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Крилни фудбалер Војводине Никола Чумић одлучио је да не путује са репрезентацијом Србије у Америку на пријатељски меч заказан за 26. јануар, а разлог је тај што жели да прође комплетне припреме са својим клубом, како би што спремније дочекао наставак сезоне у Суперлиги.
Тешка одлука коју је морао да донесе „бисер“ Војводине, након што је селектор Орлова Драган Стојковић Пикси желео да га види у репрезентативном дресу у пријатељској провери са Сједињеним Америчким Државама у Лос Анђелесу.
Пикси је саопштио списак од 17 фудбалера на које рачуна за поменути сусрет и на њему су се нашла тројица фудбалера „новосадске старе даме“. И док ће Мирко Топић и Вељко Симић путовати са екипом „преко баре“, Никола Чумић одлучио је да остане у Белеку на припремама са Војводином.
„Недостају ми комплетне припреме, јер у последње три године ниједном нисам прошао читав циклус. Остаћу са саигрчаима у Турској, како бих почетак пролећног дела првенствоа дочекао максимално спреман„, рекао је у разговору за Журнал Никола Чумић.
Војводина је у четвртак кренула пут Турске, тачније пут Белека, а Топић и Симић ће се 20. јануара вратити у српску престоницу и појавиће се на прозивци селектора Србије, после чега ће Орлови одлетети за Сједињене Америчке Државе.
Никола Чумић ће за то време остати са екипом и тренирати у Турској. Двадесетчетворогодишњи Ужичанин је у досадашњем делу сезоне у Суперлиги успео седам пута да се упише у стрелце на 13 утакмица.
Подсетимо, репрезентацију Србије у пријатељском мечу са Америком (26. јануар, четири сата иза поноћи), представљаће углавном фудбалери из Суперлиге, као и америчке МЛС лиге – Ђорђе Петровић, Ранко Веселиновић и Дејан Јовељић.
Вања Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
СПОРТ
Милан налетео на „српски зид“
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Пикси објавио списак за Американце – нема играча Звезде и Партизана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала