- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Поверљива документа пронађена и у Бајденовој кући у Делаверу

© AP Photo / Andrew HarnikЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
У породичној кући америчког председника Џозефа Бајдена пронађено је још поверљивих докумената из времена када је био потпредседник у администрацији Барака Обаме.
Документа су пронашли Бајденови адвокати у гаражи његове куће у граду Вилмингтону у држави Делавер.
Како је саопштио саветник америчког председника Ричард Саубер, један поверљиви документ пронађен је у просторији поред гараже.
Он је додао да су Бајденови адвокати одмах о томе обавестили Министарство правде.
Убрзо потом и сам Бајден је новинарима саопштио да су поверљива документа пронађена у ормарићима, личној библиотеци и гаражи његове куће у Делаверу.
Новинаре је интересовало како је могуће да су се документа нашла у гаражи.
„Поверљива документа поред ваше корвете?“, зачуђено је упитао новинар, на шта је Бајден одговорио да је гаража закључана.
„Узгред буди речено, и моја корвета је под кључем у гаражи. Тако да није као да су насред улице“, казао је Бајден, пренео је Еј-Би-Си њуз.
Подсетимо, почетком недеље амерички медији су објавили да су адвокати открили око 10 поверљивих докумената у „Пен Бајден центру“, делу Универзитета у Пенсилванији, који је Бајден користио као своју канцеларију од 2017. до 2020. године.
Бајден се због овог случаја суочава са критикама републиканаца након што је Министарство правде САД прошле године покренуло истрагу о поступању бившег председника Доналда Трампа са поверљивим документима откривеним на његовом имању Мар-а-Лаго у Палм Бичу на Флориди.
Писмо председавајућег Надзорног одбора Представничког дома Представничког дома Џејмса Комера - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СВЕТ
Бајден на удару Надзорног одбора Представничког дома Конгреса због тајних докумената
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СВЕТ
Бајден се огласио о поверљивим документима нађеним у његовој канцеларији недалеко од Беле куће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала