- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Експлозија на гасоводу који повезује Литванију са Летонијом, пожар локализован /видео/

CC0 / пиксабеј / Ватра
Ватра - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
На гасоводу који повезује Литванију са Летонијом у округу Пасвалски у Литванији догодила се експлозија, а према прелиминарним информацијама, нема повређених, јавио је портал ЛРТ позивајући се на полицију.
"У 16:57 часова полиција округа Паневежис пријавила је експлозију на гасоводу у улици Јонишкеле у селу Виенкиемиу. Према прелиминарним подацима, није било жртава", наводи се у саопштењу.
Представник ватрогасних јединциа је агенцији ЕЛТА саопштио да је током вечери пожар локализован, али да и даље постоји опасност од његовог ширења у насељена подручја.
Директор администрације самоуправе Пасваљског рејона Повилас Баљунас рекао је за телевизијски канал ЛРТ да је општина спремна да евакуише житеље села Валакељу, као и да суседној Летонији прете непријатности због онога што се догодило.
Раније је било саопштено да је отворени пламен достизао 50 метара висине.
Гинтаутас Гегузинскас, градоначелник региона Пасвали, потврдио је радију ЛРТ ​​да се догодила експлозија на гасоводу високог притиска у близини ауто-пута Пасвалис-Шауљај.
"У близини нема стамбених зграда, али нико не зна са које удаљености ће бити потребно евакуисати становнике", рекао је он.
Према речима Гегузинскаса, специјалне службе раде на лицу места, а саобраћај је привремено обустављен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала