Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти признао: За крах његове лажне државе криви – Путин, Београд и Спутњик

© Sputnik / Радоје ПантовићПремијер Србије Александар Вучић и главна уредница Љубинка Милинчић
Премијер Србије Александар Вучић и главна уредница Љубинка Милинчић  - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Сву фрустрацију због краха лажне државе на унуташњем и међународном плану, такозвани премијер Аљбин Курти у свом последњем обраћању свалио је на Русију, Београд, Владимира Путина и на – Спутњик Србија.
У до сада невиђеном изливу мржње према Русији и Србији, у интервјуу за бечки дневник „Стандард“, Курти је исказао велику опседнутост Владимиром Путином избацивши сумануту и трагикомичну тезу да је председник Русије „опседнут Косовом и да му смета што је Косово – успешна прича НАТО“.
Курти затим изводи ништа мање надреалне и с ума сишавше тврдње да Србија као „руска губернија“ сматра Босну и Херцеговину, Црну Гору и Косово само „привременим државама“. Притом заборавља да Београд апсолутно признаје међународноправни субјективитет и интегритет БиХ и Црне Горе, али да су Косово и Метохија саставни део Србије.
У доказивању да Србија није неутрална већ да је руска губернија, Куртију није довољно то што званични Београд није увео санкције Русији. Отишао је корак даље у глупости и баналности набрајајући у чему све Београд сарађује са Москвом – од верских до војних питања, како се овде возе Мигови 29, одржавају заједничке војне вежбе и склапају гасни аранжмани са Руском федерацијом.
Такође, Курти би и да кадрира по Србији па му смета избор Александра Вулина за шефа БИА јер је он, по његовој оцени – најжешћи проруски политичар.
У набрајању шта све постоји руско у Србији, а што вероватно смета развоју Косова, Курти наводи руски хуманитарни центар у Нишу, за који каже да је удаљен само 160 километара од Приштине и да је „пун шпијуна и агената Руске Федерације“.
Затим, бесмислено подсећа кад су се све срели Вучић и Путин и ко је шта коме тада рекао и ко је коме какву мапу показао, булазни о активностима амбасадора Боцан-Харченка у Србији, нервозно трабуња о неким несувислим историјским паралелама и за све криви – “нервозну” Србију.
И на концу, вероватно као главни адут из рукава који квару евроатланску срећу непостојећег Косова, Курти наводи да се у Београду налази регионално седиште руског медија Спутњик.
Свакако, хвала Аљбину Куртију што нам је указао ту велику част, па нас помиње као једину медијску кућу која омета настанак и развој лажне и непостојеће државе која није члан Уједињених нација.
Погледајте и последњу емсију "Од четвртка до четвртка" која резимира догађаје од претходне недеље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала