- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Пакетићи и чесница са дукатом: „Улица отвореног срца“ у Косовској Митровици /фото/

© Sputnik / Теодор Анастасијевић„Улица отвореног срца“ у Косовској Митровици
„Улица отвореног срца“ у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Уочи прославе Православне нове године данас је у Косовској Митровици одржана манифестација „Улица отвореног срца“, на којој су најмлађима уручени поклон пакетићи, а била је припремљена и чесница у којој се налазио дукат.
Организатор манифестације је традиционално Привремени орган општине Косовска Митровица.
Малишани су се уз маскоте Маше и Медведа, Сунђер Боба и Патролних шапа дружили у центру града код споменика кнезу Лазару, а деца из Предшколске установе „Даница Јарамаз“ припремила су представу на којој су најмлађи изводили рецитације уз здравице за Божић и Православну нову годину.
Председник привременог органа Александар Спирић изјавио је да је ово још један леп празник за све грађане, нарочито за најмлађе.
„Ми ћемо и даље заједно са нашом државом Србијом и Канцеларијом за Косово и Метохију чинити све да наша деца одрастају у миру и настојаћемо да им обезбедимо сигурност. Најбољи показатељ је то што се и ове године општина определила да свако треће и четврто рођено дете награди са по 10.000, односно 20.000 динара”, рекао је Спирић.
Најсрећнија је данас била Маша Костић која је у свом парчету чеснице пронашла златни дукат, а чесница и дукат су били дар пекаре „Момент“.
„Срећна сам јер сам баш ја од оволико деце нашла златник. Чуваћу га, а свима желим срећну Нову годину”, рекла је Маша.
За вечерас је у северном делу Косовске Митровице предвиђен и новогодишњи ватромет којим ће тачно у поноћ бити означен долазак Православне нове године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала