- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Турковићева више допринела срамоћењу него користи за БиХ и њене народе

© Sputnik / Дејан СимићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је одлазећи министар спољних послова у Савету министара Босне и Херцеговине Бисера Турковић на тој функцији више допринела срамоћењу него користи за БиХ.
„Да је СДА у позицији да формира Савет министара, не би Бисери Турковић сметали ни Милорад Додик ни Драган Човић, иако је на опањкавање и сеоско трачање њих двојице по иностранству потрошила две трећине свог мандата који истиче за који дан“, рекла је Цвијановићева за Срну.
Прича о руским агентурама и осталим глупостима, казала је Цвијановићева, служи за привлачење пажње странаца и искаљивање беса што одлази са власти.
Што се тиче њеног посла, навела је Цвијановићева, он је увек био у функцији СДА, а никад у функцији промовисања мултиетничности, и више је доприносио срамоћењу него користи за БиХ и све њене народе.

„Али та злоупотреба позиције коју је обављала на крају се окренула и против те исте СДА, јер, колико чујем, и тамо где мисли да је градила нека партнерства сад једва чекају да виде леђа и тој Бисери Турковић и тој СДА“, истакла је Цвијановићева.

Она је изразила наду да ће у новом сазиву Савета министара седити људи који неће злоупотребљавати ни институционалне ресурсе ни своје позиције да би радили против оних који припадају другом народу.
„Крити се иза неких флоскула како неко кобајаги руши суверенитет БиХ, а други га кобајаги бране, већ је излизана ствар“, оценила је Цвијановићева.
Не може бити да је свечани дефиле у којем учествују легалне полицијске снаге Републике Српске безбедносна претња, а да вриска по Бужиму уз ратна обележја није, или неспровођење неке одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској је као непоштовање уставног поретка, а море неизвршених одлука тог истог суда у Федерацији БиХ или у кантонима је у реду, навела је Цвијановићева, пренео је РТРС.
„То су двоструки аршини и колико год неко мислио да су некоме од користи, на крају ће се вратити као бумеранг“, закључила је Цвијановићева.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
РЕГИОН
Додик: Под химном Српске нико није страдао, а уз повике „Алаху егбер“ хиљаде људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала