- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Две школе у Великој Британији забраниле сваки физички контакт

CC0 / Pexel / Пар - илустрација
Пар - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Две британске школе најавиле су да ће забранити све облике физичког контакта између ученика – забрањујући држање за руке, грљење и успостављање романтичних веза.
Школе у Челмсфорду и Соутхенду објавиле су одлуку ове седмице.
У писму родитељима, помоћница директора школе Хиландс Кетрин Мекмилан рекла је да школа више неће толерисати било какав физички контакт унутар њихове заједнице, пренео је EssexLive.
"То укључује сваки агресивни физички контакт, грљење, држање за руке, шамарање некога, итд“, прецизирала је.
„Циљ је да ваше дете буде безбедно. Ако ваше дете додирује неког другог, без обзира да ли оно на то пристаје или не, може се десити свашта. То би могло да доведе до повреде, да се неко осећа веома непријатно или да неко буде неприкладно додирнут."
Заменица директора је посебно истакла да ће романтичне везе бити забрањене у школи у Хајланду, а свако кршење нових правила би резултирало губитком привилегија за дете.
У сличном писму родитељима, заменица директора Саутчерча рекла је да „ученицима није дозвољено да се додирују док су на лицу места“, пренео је Би-Би-Си.
Портпарол школе тврди да забрана охрабрује „ученике да се у сваком тренутку понашају на љубазан и пажљив начин“, преноси РТ.
У разговору за EssexLive, један родитељ из Хиланда описао је ове мере као „драконске“.
„Имам ћерку и она и њени пријатељи се поздрављају загрљајем, али ако то сада ураде биће суочени са санкцијама“, оценио је родитељ.
„Било је огромно негодовање других родитеља. После пандемије, где су сви били без контакта са људима, сада све враћате назад. То неће помоћи ни менталном здрављу ученика“, наводи родитељ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала