Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Градоначелник Штрпца: Курти ће пре да оде са власти него што ће да формира ЗСО

© Tanjug / RADE PRELICГрадоначелник Штрпца Далибор Јевтић
Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Председник Општине Штрпце Далибор Јевтић сматра да ће премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти пре да оде са власти него што ће да формира Заједницу српских општина.
„Мислим да Курти неће формирати ЗСО и да ће се, ма колики притисци били на њега, пре повући са власти него да испуни међународне обавезе Приштине“, рекао је Јевтић.
Јевтић је казао да је виши саветник Стејт департмента Дерек Шоле поручио Аљбину Куртију да ће ЗСО бити формирана до пролећа, с њим или без њега.
„Нама је таква информација пренета на састанку са Шолеом и америчком делегацијом, али ја од Куртија не очекујем да ће то да уради и прибојавам се да ће поново доћи до неког инцидента, јер он када год нека таква порука дође из Вашингтона на тај начин скреће са тога пажњу“, рекао је Јевтић за Танјуг.
Истакао је да је јасно да ЕУ нема механизама утицаја на Куртија, како би га натерала да примени било какав договор и да Вашингтон игра кључну улогу.
Јевтић је додао да сви изасланици за КиМ мање-више разумеју да је проблем у Приштини и оценио како Курти не жели да остане упамћен по томе што је постигао неки договор са Србима, а посебно не по томе што им је дао некаква права на КиМ.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СРБИЈА
Вучић поручио Куртију: Не одређујеш ти границе Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала